Hannahland Letterposters

Letterposter en zoekplaatje in één

I van ijsbeer

Letterposter en zoekplaatje in één. Samen kijken en fantaseren. Wie verzint de meeste woorden met een I?

Ijsberen wonen op de Noordpool. Het gaat daar niet zo heel goed met al het ijs, waardoor de ijsbeer steeds minder ruimte heeft om te leven. Is het dan misschien een idee om de ijsbeer uit te zetten op de Zuidpool? Helaas gaat dat niet lukken. Op de Zuidpool woont de pinguin. En de ijsbeer zou daar wel eens heel veel van kunnen gaan opeten. De pinguin is het niet gewend om op te letten als hij op het land is. Daar kan hij zich het permiteren om onhandig rond te hobbelen. Zijn vijanden wonen namelijk in het water. Orka’s, haaien, zeeluipaarden… Tijdens het zwemmen is het opletten geblazen. De verhuizing van de ijsbeer zou dus best goed kunnen uitpakken voor de ijsbeer, maar de pinguins zouden allemaal verdwijnen. En dat is geen goed idee.

De ijsvogel woont niet op de Pool, hoewel zijn naam anders doet denken. Ze leven juist graag bij zoet watertjes waar ze visjes kunnen vangen die ze in 1 keer inslikken. De naam ‘ijsvogel’ komt waarschijnlijk van ‘Eiservogel’- wat ijzervogel betekent. Komt door z’n mooie blauwe glans die op glimmend ijzer lijkt. Voor de I-poster is hij even op bezoek gekomen.

Wat zie je nog meer allemaal met de I? Een inktvis, een iglo en een ijsberg bijvoorbeeld.

Deze poster is te bestellen via mijn winkel bij werkaandemuur.nl. De vierkante posters zijn er vanaf € 33,- (‘fotoprint’) van 20 bij 20 cm.

Next Post

Previous Post

© 2024 Hannahland Letterposters

Theme by Anders Norén