Hannahland Letterposters

Letterposter en zoekplaatje in één

R van ringstaartmaki

Letterposter en zoekplaatje in één. Samen kijken en fantaseren. Wie verzint de meeste woorden met een R?

Wat is dit nu voor dier? Is het een aapje? Bijna. Dit is een maki. Een ringstaartmaki. Maki’s zijn hele leuke beesten. Ze lijken een beetje op apen, maar zijn dat niet. Ze komen alleen voor op het Afrikaanse eiland Madagaskar. In het wild dan, want in dierentuinen zijn ze vaak te zien. Ze zijn er in veel verschillende soorten en maten, maar dit is misschien wel de bekendste: de ringstaartmaki.

Zijn officiele Latijnse naam is Lemur catta. Dat komt omdat ie wel iets weg heeft van een kat en ook spinnende en mauwende geluiden kan maken. Ze leven in grote groepen, zijn heel sociaal en doen veel samen.

Wat zien we nog meer allemaal met een R? Een ranke ree. Een reiger rust uit op de rotsen. De rivier stroomt het ravijn in. Het riet ritselt en ruist. Een rups is op weg naar de roze en rode rozen. Een raket klaar om de ruimte in te racen. En je ziet het niet maar net regende het nog een beetje. Resultaat: een regenboog.

Denk ook aan ‘onzichtbare’ woorden als rond, recht, ruim, rustig, raar, ruiken, ruzie, rijmen of rollen. Of verzin een verhaal over een rover en een ridder die recent met een raceauto van de radar zijn verdwenen.

Deze poster is te bestellen via mijn winkel bij werkaandemuur.nl. De vierkante posters zijn er vanaf € 33,- (‘fotoprint’) van 20 bij 20 cm.

Next Post

Previous Post

© 2024 Hannahland Letterposters

Theme by Anders Norén