Hannahland Letterposters

Letterposter en zoekplaatje in één

P van panter

De P is van panterposter. Dus ik wilde een panter tekenen. Maar toen moest ik natuurlijk wel weten wat een panter een panter maakt. Hoe is hij bijvoorbeeld anders dan de jaguar of het luipaard?

Wat blijkt: de panter en de luipaard zijn eigenlijk hetzelfde dier. Alleen noemen we ‘m panter als hij in Azie woont en luipaard als hij uit Afrika komt. Al is dat niet officieel een wet ofzo, de namen worden ook door elkaar gebruikt.

Als je goed kijkt naar de zwarte panter zie je dat de vacht vlekken heeft, net als een luipaard. Zwart is gewoon een variatie van de natuur. Net zoiets als een zwarte kat.

De jaguar is wel echt een ander dier. Die woont in Midden- en Zuid-Amerika en is wat steviger van bouw. Ook heeft ie een andere vorm vlekken. Weet je wie ook in Amerika woont? De poema. Ook een grote kat, maar dan zonder vlekken.

Het jachtluipaard hebben we ook nog. Ook wel bekend onder z’n engelse naam cheetah. Die kan supersnel rennen. Hij is dunner en kleiner dan het luipaard en heeft stipjes in plaats van vlekken op zijn vacht. Op de poster met de letter J komt een jachtluipaard. Als die af is kun je precies zien wat de verschillen zijn.

Verder te zien op de p-poster: Een pauw, piramides, een paleis, palmbomen, papyrus, een pad, een poel waar je kan pootjebaden.

Deze poster is te bestellen via mijn winkel bij werkaandemuur.nl. De vierkante posters zijn er vanaf € 33,- (‘fotoprint’) van 20 bij 20 cm.

Next Post

Previous Post

© 2024 Hannahland Letterposters

Theme by Anders Norén